MANOLO VALLS, EL SAXOFONISTA A QUI VISITAVEN LES MUSES

El músic de Godella i el seu quintet presenten a La Mutant el disc guanyador de l’últim premi Carles Santos de jazz

València, 17 de març de 2021

Des de l’emblemàtica Sedajazz als imprescindibles Perico i Elma Sambeat, passant pels ritmes novaiorquesos heretats per Le Dancing Pepa, el jazz valencià travessa per un dels seus millors moments. Un reconeixement a què també ha contribuït, en gran mesura, la figura del saxofonista Manolo Valls (Godella, 1974), format en el seu dia al costat de mestres com Claude Delangle, Arno Bornkamp o Roque Baños, i bregat en el camp de la improvisació jazzística de la mà de referents com Jesús Santandreu, Josep Lluís Galiana o el mateix Perico Sambeat. Al llarg de la seua trajectòria professional, ha tocat i gravat al costat de les millors formacions de la comunitat i de l’àmbit nacional i internacional, compaginant esta faceta amb la seua tasca pedagògica en diferents escoles de música des de fa ja més de dues dècades.

En 2013, Valls es va posar al front de la Big Band Casino Musical de Godella, i tres anys després va crear un grup de jazz per poder experimentar amb les seues pròpies composicions. Així naixia el seu primer disc com Manolo Valls Quartet, República cromática (Sedajazz Records, 2017), una plasmació del seu particular món on la música era una eina per expressar emocions i aconseguir una paleta de colors sonors. El 2020, reconvertida ja la banda en Manolo Valls Quintet, arribava El ball de les muses, un nou àlbum d’estudi reconegut recentment amb el Premi Carles Santos de la Música Valenciana com a millor disc de jazz.

El pròxim dijous 25 de març (19:30 hores), el saxofonista godellenc i el seu grup es pujaran a l’escenari de La Mutant per presentar en directe un treball on Valls es reinventa a si mateix, i on, segons reconeix, “modernitat i tradició es barregen d’una manera totalment natural”. Al seu costat estaran alguns dels millors músics de l’escena jazzística valenciana, com Pepe Zaragoza (trompeta), Amadeo Moscardó (piano), Oscar Cuchillo (contrabaix) i Rubén Díaz (bateria), escuders de luxe per a un disc en el qual Manolo Valls aposta pels nous sons i rendeix tribut a eixes “muses” que inspiren la seua creació artística.