LA TETA CALVA RECONSTRUEIX “EL MUR” DE PINK FLOYD A LA MUTANT

La companyia valenciana imagina una història de bogeria i catarsi a partir del mític disc del grup britànic

València, 14 de juliol de 2020

A finals de 1979, la banda britànica Pink Floyd publicava The Wall, el seu onzè àlbum d’estudi. Un treball d’enorme complexitat que, amb el pas dels anys, va arribar a ser considerat com una de les obres mestres de la història del rock. A través de les seues cançons i les lletres depressives, Roger Waters i els seus relataven la història de Pink, antiga estrella del rock amb uns traumes del passat que havien generat al seu voltant un mur metafòric que li aïllava del món. Inconscientment, aquesta barrera li submergia també en una espiral imparable i autodestructiva.

Quatre dècades després, La Teta Calva es va proposar revisitar l’asfixiant habitació d’hotel on es refugiava el protagonista d’aquell disc llegendari. El resultat va ser un muntatge, estrenat al març de 2019, on la companyia integrada per Xavo Giménez i Maria Cárdenas oferia un recorregut introspectiu i alliberador a través de la ment torturada d’un ídol caigut. Merce Tienda interpreta Rosi, una dona que s’oculta entre les parets d’un engrudós motel per protegir-se de l’exterior, del seu passat i dels seus pensaments turmentats. Al seu voltant passeja una sèrie de pintorescs personatges -un mànager patètic, un cantant de bodes, una dona de la neteja transexual- que, d’alguna manera, rescaten la protagonista del seu aïllament i transmeten a la història un ingredient còmic enmig d’un context aparentment desolador.

El muro, la dramatúrgia conviu sobre l’escenari amb les cançons interpretades en directe per Carles Giner, fundador del grup Gener. Una interacció de gèneres que encaixa perfectament amb l’esperit multidisciplinari de La Mutant, on la peça es podrà veure els propers 17 i 18 de juliol a partir de les 20:30 hores. La sala municipal, que va abandonar el seu confinament a finals de juny amb propostes audiovisuals i de dansa alternativa, reprèn així dues de les premisses bàsiques de la seua filosofia: la música i el teatre de text.