LA MUTANT ACULL DOS RESIDÈNCIES DE CREACIÓ ARTÍSTICA DURANT EL MES DE MARÇ

València, 2 de març de 2021

La Mutant acull durant tot el mes de març dos residències de creació artística a càrrec de jóvens creadors i creadores valencians. Una vegada més, La Mutant es convertix en un espai on germinen les arts escèniques, incentivant la creativitat de formacions emergents i facilitant la realització d’espectacles amb una especial aportació social o cultural.

Dos seran els projectes escènics que es tindran lloc en la sala municipal durant este mes. El primer d’ells, HOSPEDAR(NOS) és un procés d’investigació que sorgix arran de la imatge que la societat té de la joventut. Firmat per la companyia La Galguera, el muntatge tracta d’esbrinar si és certa esta imatge i si, a més, es podria generar un espai i un temps determinats en el que poder demostrar el contrari (no tant cap a l’exterior, que també, sinó com reafirmació de la identitat dels jóvens com a persones creatives, inquietes i crítiques).

La segona proposta, VOZOCA, ha sigut desenvolupada per Alba Múrcia i Virginia Roig, i és una investigació centrada en com la vida en les ciutats ens manté allunyats i aliens a connexions amb el nostre propi cos, a causa del tipus de tasques utilitàries i sistemàtiques que realitzem amb ell, així com als precipitats temps amb què complim habitualment, perdent consciència sobre la nostra pròpia materialitat i la materialitat del mig en què vivim. Segons l’opinió dels seus responsables, VOZOCA busca” reflexionar sobre estes i altres qüestions que puguen sorgir al llarg del procés, amb l’objectiu de buscar connexions perdudes o endormiscades que podem tindre amb el nostre cos i amb els altres cossos”.