LA FRENÈTICA NOVA YORK DELS ANYS 20 ES TRASLLADA A LA MUTANT

La banda valenciana de jazz Le Dancing Pepa presentarà el seu tercer disc este dijous amb un concert i una sessió de ball

València, 15 de setembre de 2020

La Mutant ha encetat la seua nova temporada amb la música com a protagonista indiscutible durant el mes de setembre. Després del pas del festival Pops Marítims este cap de setmana, i pocs dies abans d’un nou desembarcament del Truenorayo Fest, l’espai multidisciplinari del carrer Joan Verdaguer viatjarà en el temps fins la Nova York dels anys 20, una època on el jazz causava sensació i omplia sales de gent ballant frenèticament el conegut com “Lindy Hop”. Molts van anomenar a este moment “L’Era del Swing”, i, encara que es va donar per conclosa després de la Segona Guerra Mundial, només va ser un punt d’inflexió per a l’arribada de noves formacions hereves d’aquells ritmes delirants.

Una d’estes bandes és valenciana, es diu Le Dancing Pepa i gaudeix d’un ampli reconeixement nacional i internacional gràcies als seus dos primers àlbums, Black Coffe – White Pepper i Hat’n Dance. Amb uns directes portentosos, estos Jazzmen busquen sempre la millor combinació de swing clàssic a través del piano, la bateria i el contrabaix com a base rítmica, i el trombó, la trompeta i el saxo per la part melòdica. Dijous que ve, 17 de setembre, Le Dancing Pepa presentarà el seu nou treball d’estudi, Dancin’ in Storyville (Sedajazz Records, 2020) a La Mutant, i ho farà amb una funció doble composta per un concert-presentació (20:30 hores) i una sessió nocturna de ball (22:30 hores) en la millor tradició dels grans clubs novaiorquesos.

Després dels mesos de confinament, el sextet ha reprès una agenda que, en els últims temps, l’ha portat a actuar a països com Mèxic, França o Suïssa, i també a participar en The World Jam, considerada la batalla per excel·lència entre les bandes de Swing més importants del món. Actualment, els seus integrants són Eduard Marquina (piano i veu), Fede Crespo (trompeta), Javi Pérez (contrabaix), Joan Saldaña (saxo alt i soprano), José Hernández Reillo (bateria i washboard) i Paco Soler (trombó).

Com porta fent des de la seua reobertura a finals de juny, La Mutant aplicarà totes les mesures anti-Covid recomanades per Sanitat per a garantir la seguretat dels assistents.