LA DANSA ES VIU EN BUCLE AL TEM I LA MUTANT
Les dues sales municipals acolliran este cap de setmana tres representacions i una masterclass de Circuito Bucles
València, 2 de novembre de 2020
Circuito Bucles va nàixer fa set anys amb un objectiu ben definit: traure a la dansa del seu hàbitat natural i traslladar el gènere a llocs poc convencionals per integrar-lo dins de la societat. Una manera, en definitiva, de presentar la dansa a un nou tipus de públic ressaltant totes les seues possibilitats i singularitats, a través de peces de xicotet format i durada. Fins i tot en un any tan convuls com este, el festival s’ha mantingut fidel a la seua cita amb els espectadors i ha aconseguit articular una programació itinerant capaç de moure’s per places, plataformes en línia i sales alternatives de la ciutat de València.
L’esperit inconformista dels espais escènics municipals, La Mutant i el TEM, ha servit per consolidar els dos teatres com a punts neuràlgics del certamen. En l’edició de 2020, malgrat tot, també estaran molt presents: primer, amb la representació de Get No a La Mutant (6 de novembre, 20:30 hores), i després, amb el programa doble integrat per C.O.S. (7 de novembre, 19 hores) i The Lamb (20:30 hores) al Teatre el Musical.
Get No és una proposta signada per la companyia La Quebrá, formada el 2015 per la coreògrafa i ballarina murciana Irene García. Un muntatge de cinquanta minuts sobre trobades fugaces, llocs de pas i la insatisfacció com a motor de moviment de les nostres vides, que en paraules de la seua responsable ofereix “tocs de teatralitat, narrativitat i divertiment, i que gira al voltant d’un context d’aeroport i les històries que viuen als llocs on no són observats”. El mateix dia de la representació, a partir de les 12, Irene García oferirà també una classe magistral a La Mutant.
Un dia més tard, la Plaça del Rosari -on s’ubica el TEM, en ple cor del Cabanyal- acollirà la representació de C.O.S., una creació de Verónica Cendoya que reflexiona sobre el destí a partir de la situació dels refugiats a Grècia. A continuació, la dansa es traslladarà a l’interior del recinte amb la posada en escena de The Lamb, una reflexió sobre la “ceguera” física i espiritual on la dansa es converteix en un codi per interrogar l’espectador, i que va a càrrec del col·lectiu hispà italià Ko’rsia.