CLUB MUTANTE: LA DANSA COM A ESTENDARD PER A LA LLIBERTAT I LA INTEGRACIÓ ARTÍSTICA

La Mutant i el TEM acullen la segona edició d’una trobada multidisciplinària oberta a ballarins de qualsevol gènere, raça o orientació sexual

València, 6 de juliol de 2020

Entre el 8 i el 11 de juliol, La Mutant i el TEM es convertiran en el punt de trobada de ballarins de tota mena gràcies al Club Mutante, un projecte impulsat per les ballarines i coreògrafes Julia Zac i Inka Romaní que va nàixer el 2019 per constituir- en l’epicentre del món de la dansa alternativa a València. Com ja va passar en la seua edició inaugural, la cita estarà centrada en la Ballroom Scene, un moviment contracultural underground sorgit en la Nova York dels anys 60, com a necessitat d’un espai d’expressió lliure i segur per part de la comunitat LGTBI. Des d’un punt de vista performatiu, Club Mutante tornarà a prestar especial atenció al voguing, un estil de dansa que s’estableix en els 70 dins de la cultura Ballroom, i que en l’actualitat continua evolucionant estilísticament.

En paraules de les seues organitzadores, “des de Club Mutante esperem que, sota les realitats i els reptes que planteja la nova normalitat, siguem capaços de mutar en noves formes com a ballarins i com a comunitat de la dansa”.

Durant les quatre jornades que comprendrà la trobada (el doble de les que componien la primera edició), Club Mutante programarà projeccions, acollirà presentacions literàries i rebrà a visitants il·lustres de l’univers Ballroom. La cita arrencarà el dimecres 8 a les 17:30 amb una marató de dansa que convertirà el hall del TEM en un autèntic dancefloor. El 9 de juliol, ja a La Mutant, els ballarins Spike i Elton impartiran un taller dedicat a l’Electro Dance (19 h.), una variant de ball urbà els moviments de la qual estan determinats per la música electrònica. Un dia després, el 10 de juliol, Inka i Julia oferiran un Workshop dedicat a l’estil contemporani (11 h.), i més tard serà Raisha -referent de la cultura Ballroom més actual- qui dirigirà una sessió dedicada al Vogue Femme, considerada la categoria més important del voguing hui en dia (16.30 h). A partir de les 20:30, les Experimental Battles obriran la pista a ballarins de tots els estils (contemporani, urbà, flamenc, clàssic) perquè puguen demostrar la seua creativitat i els seus dots per a la improvisació.

Dissabte 11, jornada de cloenda, Jay Jay Revlon -convidat internacional d’aquesta edició- serà l’encarregat d’impartir el Workshop sobre les diferents categories de l’escena Ballroom i els seus elements bàsics (11 h.). La fi de festa arribarà a partir de les 20:30 hores amb el segon Kiki Ball, una competició en la qual els ballarins demostraran la seua destresa en diferents categories, tot amb un Dress Code post-pandèmic on no faltaran el vinil, les transparències, els colors saturats, els estampats al·lucinants i, per descomptat, les mascaretes.