ACCIÓNLAB CONVERTIX LA MUTANT EN L’EPICENTRE DE L’ART D’ACCIÓ I LA PERFORMANCE

La trobada, que tindrà lloc este cap de setmana, busca acostar estes disciplines al públic mitjançant xarrades, tallers familiars i representacions

València, 10 de maig de 2021

Consolidat com un punt de trobada de referència per a les arts performatives i els creadors més experimentals, La Mutant acollirà els propers dies 15 i 16 la primera de les dues entregues d’AcciónLab, un projecte impulsat pel col·lectiu valencià Diàleg Obert que pretén abordar les noves estratègies de l’art contemporani a través de conferències, presentacions i tallers a càrrec de les plataformes d’acció més destacades del panorama nacional i internacional. El cicle tindrà una segona sessió al juny, concretament els dies 19 i 20.

Entre els objectius essencials de la iniciativa es troba la difusió de nous llenguatges, l’acostament de l’art d’acció i la performance al públic general, la visibilització d’artistes locals i la projecció de noms emergents, les sinergies entre creadors internacionals o la recerca de noves vies de cooperació entre les organitzacions europees. Tot això sense oblidar el posicionament de la Mutant com a espai d’innovació i recerca valenciana de pràctiques transversals.

La primera sessió d’AcciónLab començarà el dissabte 15 de maig a les 11 hores amb un taller de performance per a públic familiar impartit per Rubén Barroso, una activitat que també podrà realitzar-se el diumenge 16 a la mateixa hora. De vesprada, a les 19 hores el primer dia i a les 18 el segon, serà el torn de les conferències amb la participació d’importants plataformes de l’àmbit performatiu; el dissabte, amb Acción!MAD i Pequeño Evento de Performance Art, i diumenge amb Art D’ i Contenedores Festival. Finalment, a partir de les 20 i les 19 hores respectivament, tindran lloc les mostres a càrrec d’Álvaro Terrones, Lorena Izquierdo i Gabriela del Valle (dia 18), i Nieves Correa & Abel Loureda, Analía Beltrán i Janés i Alba González (dia 19).

Abans, el dijous 13 de maig (18 hores) i dins de la programació de Cabanyal Íntim, la sala municipal projectarà el documental Escríbeme una carta, que recull tot el procés de treball d’una iniciativa que va posar en contacte, mitjançant correspondència ordinària, als veïns i les veïnes de dos barris marítims de la ciutat de València: el Cabanyal-Canyamelar i Natzaret, tots dos amb caràcter de poble.