LABDESERIES REPASSA A LA MUTANT LES SÈRIES CLAU DEL CONFINAMENT I ELS DEU ANYS DE “CREMATORIO”

El festival programa dos col·loquis a l’espai municipal amb la presència de serièfils de referència i una projecció commemorativa

València, 14 d’abril de 2021

El Festival de Sèries de València LABdeSeries va nàixer el 2019 amb una primera edició sensacional, que feia presagiar un creixement vertiginós en els anys posteriors. La cancel·lació de la segona entrega en 2020 a causa de la pandèmia va suposar una frenada inesperada per al certamen, però va servir per assentar les bases de cara al 2021 i establir el leitmotiv principal de l’edició que, per fi, es celebrarà del 18 al 24 d’abril: el paper determinant de les sèries durant la crisi sanitària com a verdaderes agitadores de la ficció audiovisual, i les conseqüències que, a curt i mig termini, pot tenir esta explosió sense precedents.

Dins de la seua aposta per la totalitat de gèneres artístics, La Mutant es convertirà en un dels punts neuràlgics d’este LABdeSeries 2021 (ja estava previst que ho fóra l’any passat), acollint dos esdeveniments amb un especial protagonisme de les sèries d’èxit més recents i també d’una ficció referencial al nostre país. El primer d’ells (20 d’abril, 18 hores) serà el col·loqui Ens han salvat les sèries dels confinaments?, i girarà al voltant del paper “salvador” que sèries com Unorthodox, El último baile o Gambito de dama han exercit a l’hora d’ajudar-nos a suportar millor els mesos de tancament domiciliari. Sobre l’escenari de la sala municipal estaran tres noms de la talla del creador de El Ministerio del Tiempo Javier Olivares, el crític Alberto Rey i la guionista Paloma Rando.

Un dia després, el dimecres 21 d’abril (18.30 hores), LABdeSeries i La Mutant rendiran tribut a el desè aniversari de Crematorio, l’adaptació de l’obra de Rafael Chirbes sobre la corrupció urbanística a la costa valenciana, i que va oferir una de les millors interpretacions de Pepe Sancho poc abans de la seua mort. Una sèrie que va marcar una fita en la història de la televisió nacional i que hui manté intacta tota la seua força narrativa i visual, el creador de la qual, Jorge Sánchez Cabezudo, participarà en un col·loqui on també estaran presents la historiadora i divulgadora Esther López i el guionista, dramaturg i cineasta Gabi Ochoa. A continuació, tindrà lloc la projecció del primer episodi, Toda la paz del Mediterráneo, emès per primera vegada en el ja desaparegut Canal + el 7 de març del 2011.