MOU DANSA ESTRENA A LA MUTANT “FAKE LIFE”, UN ESPECTACLE PER A “JÓVENAS” I “VIEJÓVENES”

València, 12 d’abril de 2021

Rebem contínuament informació inconnexa que ni tan sols nosaltres mateixos volem arribar a comprendre. El nostre nivell d’atenció és residual i el nostre temps en este món és cada vegada més breu. Pensàvem en un futur ple de privilegis d’última generació, però la realitat és que mai superarem a la ficció.

Fake Life, de Mou Dansa, és eixa ficció en la qual creiem viure, una demostració de com les automentides, la imposició social i l’aparença s’han transformat en la malaltia dels nostres dies. Humor i crítica per a fer-nos recapacitar de la mà d’un polifacètic equip de ballarins i actors, majoritàriament valencians, sota la direcció de Joan Pinillos. La companyia valenciana parteix d’esta realitat fragmentada i distorsionada per investigar, a través de la interrelació entre cos, gest i imatge, on condueix esta societat fake i què podem fer per combatre-la.

L’espectacle, que viurà la seua estrena absoluta els dies 16 i 17 d’abril (20 hores) a La Mutant com a part del festival Dansa València, torna a apostar per la transversalitat i la recerca de nous llenguatges: “En dotze anys, totes les nostres creacions han navegat en la frontera de la dansa-teatre”, assenyala Pinillos. “Esta vegada volem comunicar i encendre reflexions en els joves però també amb els viejóvenes (aquells que ens continuem sentint joves)”.

Fake Life és una altra mostra d’una filosofia desenvolupada prèviament en espectacles com Bucle, Poble Nou o Outfit, i on també tenen cabuda la creació de continguts pedagògics a través de l’art o la retroalimentació entre fantasia i realitat. En el cas d’este treball, el punt de partida és eixa joventut actual que viu abduïda pels dispositius mòbils, cosa que permet l’ús d’elements onírics i surrealistes en escena i possibilita, per extensió, abordar temes tan humans com el concepte de gènere, l’acceptació social o el reconeixement de la mateixa identitat. “La creativitat, la imaginació i la fantasia seran les eines que proposarem per ajudar a estos joves en el seu viatge cap a l’edat adulta. El nostre objectiu no és plantejar solucions, sinó possibilitar estratègies per a afrontar esta problemàtica i activar el diàleg sobre ella”.

Junt amb les representacions de la peça, La Mutant ha programat un taller de dansa eclèctica que permetrà als participants conéixer en profunditat una de les senyes d’identitat d’esta companyia creada el 2008.