LA MUTANT ACULL L’ESTRENA ABSOLUTA DE “PASADO_MAÑANA”, TEATRE CONTEMPORANI INSPIRAT EN GRETA THUNBERG

El nou espectacle d’Osaka Club es basa en la figura de l’activista mediambiental per crear una ficció distòpica situada en un fi del món pròxim

València, 8 de gener de 2021

L’espai d’arts vives La Mutant acollirà l’estrena absoluta de “Pasado_Mañana” els propers dies 15 i 16 de gener a les 19.30 h. La peça, escrita i dirigida per Toni Agustí, presena un elenc integrat per Carlos Amador, Inés Muñoz i Bàrbara Monzu,a més de l’propi Agustí. El projecte va comptar des del principi amb el suport de la coodinadora artística de l’espai municipal, Marta Banyuls, que va veure en ell una aposta arriscada i compromesa d’acord amb l’esperit artístic que caracteritza a La Mutant.

El punt de partida de la proposta és l’esgotament d’una reconeguda activista mediambiental, que decideix emprendre un viatge místic a la recerca d’un nou missatge basat en l’amor que salve les ànimes de la gent davant un desastre mediambiental imminent. A partir d’ací, l’espectacle reflexiona sobre idees existencials de l’ésser humà –D’on venim? A on anem?-, la gestió de la incertesa en un planeta regit per la sobreinformació i la ràpida validesa de l’opinió, sense deixar de banda la dicotomia entre el bé i el mal o l’apassionant debat entre ciència i fe.

Amb PASADO_MAÑANA, Toni Agustí aposta fermament per la poesia com a vehicle fonamental de la dramatúrgia, a més d’una forta càrrega lírica en el llenguatge recolzada per un discurs audiovisual i una posada en escena contemporània.

La companyia Osaka Club té com a objectiu donar eixida a projectes basats en temes actuals que mesuren la temperatura de la societat i la repercussió que tenen o no sobre la mateixa. Com diu un dels punts de la seua declaració d’intencions, “abordarem assumptes delicats, polèmics, debatibles, conflictius, però sobretot actuals, i això ens encanta”. Amb este segon projecte, la companyia pretén donar un salt qualitatiu aportant a la proposta escènica una integració plàstica i audiovisual, confirmant així la seua vocació multidisciplinària.