HIP-HOP, CIRC I TRENDING TOPICS:
“PÈLS DE COLOM” REFORMULA LA DANSA A LA MUTANT

La sala municipal posa en escena la primera creació d’Albert García Saurí al capdavant de la seua companyia eLeCeDe

València, 16 de novembre de 2021

La trajectòria d’Albert García Saurí (València, 1986) podria resumir-se en tres paraules: llibertat, desafiament i reivindicació. Llibertat per desenvolupar la dansa en qualsevol context i circumstància -com la seua coreografia viral per baixar el fem durant el confinament, aplaudida fins i tot per Naomi Campbell-; desafiament per a mostrar les Arts Vives al públic des d’una perspectiva transgressora i multidisciplinar; i reivindicació per alçar la veu a l’hora de mostrar la realitat del món de la dansa, condensant en un únic espectacle als grans referents d’un sector envoltat d’incertesa.

Este espectacle porta per nom Pèls de colom / Pelos de Paloma (un títol intencionadament bilingüe, ja que la peça aborda de ple el conflicte lingüístic a la nostra comunitat) i els pròxims 20, 21 i 22 de novembre tornarà a València per representar-sobre l’escenari de La Mutant. Primera creació de García Saurí com a director i coreògraf de la seua pròpia companyia eLeCeDe, Pèls de colom mostra les preocupacions i perspectives de futur dels professionals de la dansa a través d’una proposta que combina el hip-hop amb el clàssic i el contemporani, i on també tenen cabuda altres manifestacions artístiques com el circ, el teatre o l’audiovisual. Protagonitzat pels ballarins Estefan Vega León, Matías Kruger i Julia Silla, l’espectacle combina també elements del folklore valencià amb una crítica a l’obsessió per les noves tecnologies i els trending topics; de fet, Albert García Saurí va ser capaç de resistir el confinament sense WhatsApp.

Més enllà de la pròpia representació, el pas de Pèls de colom per La Mutant també comportarà diferents activitats participatives. D’entrada, el 20 de novembre pel matí Matías Kruger impartirà un taller de circ i acrobàcia contemporània; este mateix dia i el següent, García Saurí xarrarà amb els espectadors a l’acabar la funció; i finalment Estefan Vega León oferirà un taller de hip-hop contemporani dissabte 21 a partir de les 11 hores.