LA SÀTIRA INDESTRUCTIBLE DE CARNE CRUDA TORNA A LA MUTANT

El cèlebre espai radiofònic arriba a la sala municipal amb una nova emissió en directe dins del Festival La Cabina

València, 9 de novembre de 2020

Si un programa de ràdio pot presumir d’una condició de culte, eixe és, sens dubte, Carne Cruda. Sorgit a l’octubre de 2009, el seu camí accidentat i el seu instint de supervivència l’han col·locat al capdamunt del rànquing nacional: des dels primers anys a Radio 3 fins a la seua polèmica cancel·lació en 2012, passant per una breu escala a la Ser o la consolidació digital, l’espai conduït per Javier Gallego s’ha mantingut fidel al seu esperit crític, la sàtira política i el compromís amb diferents col·lectius i les seues reivindicacions. Pels seus micròfons han passat músics, artistes, escriptors, activistes socials i fins i tot dirigents polítics; gent com Fermín Muguruza, Peret, Julio Anguita, Joaquín Reyes o Pablo Iglesias, per citar només uns quants.

Des de 2014, Carne Cruda s’emet com a podcast independent a través de diferents webs, emissores de FM i plataformes, i es finança mitjançant aportacions de les seues legions de seguidors a tota Espanya. Reconegut amb el premi Ondas el 2012, l’espai ha recollit diferents guardons durant la seua trajectòria, i entre els més recents es troben el Premi Prisma a la millor peça de divulgació científica o el de millor programa en la categoria de Societat i Actualitat en la votació d’oients d’Ivoox, la plataforma líder de podcasts al nostre país.

El pròxim dijous 12 de novembre, a partir de les 20 hores, Javier Gallego i el seu equip tornaran a La Mutant per oferir una emissió en directe de Carne Cruda als seus incondicionals, on participaran com a convidats la humorista, actriu i dramaturga Patricia Sornosa i la banda Futuro Terror. Igual que l’any passat, la sala municipal rebrà l’esdeveniment com a part de la programació del Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, que el 2020 mantindrà les seues dates habituals entre el 10 i el 20 de novembre. També dins del marc del certamen, La Mutant acollirà els dies 17, 18 i 19 l’Aula Cabina, una sessió matinal dirigida únicament a col·legis i instituts, on xiquets i jóvens podran descobrir alguns dels millors migmetratges internacionals, seleccionats especialment per a ser gaudits en pantalla gran. A més, el dimecres 18, l’espai de Joan Verdeguer serà l’escenari de la secció Fashion Films (11 hores).