EL TRUENORAYO FEST REIVINDICA A LA MUTANT LA “CULTURA SEGURA” DE LES DONES CREADORES

València, 23 de setembre de 2020

El Truenorayo Fest torna este cap de setmana a La Mutant amb una proposta enèrgica, emergent i feminista, una combinació dels valors que porta defensant des de la seua creació fa sis anys. Sempre amb la presència de dones com a gran emblema, el festival ha programat el 2020 tres jornades d’oferta multidisciplinària per als dies 24, 25 i 26 de setembre, que serviran per demostrar el bon estat de la música alternativa nacional tot i la desprotecció generalitzada, aguditzada en un context de pandèmia com l’actual. Per això el lema ‘Cultura segura’ cobra força en esta cita musical i es converteix en un mantra entre els que la fan possible i els seus assistents. “Volem seguir potenciant la música com a plataforma de difusió cultural i reivindicant el paper de la dona com a rol actiu, no només com a artistes sinó també com tècniques, professionals de la producció i en la direcció del projecte. Ens sumem a la defensa que la cultura és segura, per això, hem seguit treballant amb tot el nostre esforç en esta setena edició, tant pels artistes com pel públic, ja que si això no segueix rodant podríem lamentar-totes”, assenyalen Ada Díez i Lu Sanz, creadores d’esta cita cultural. Poques hores després de posar-se les entrades a la venda, el certamen ja havia penjat el cartell de Sold Out.

La primera jornada, 24 de setembre, començarà amb el col·loqui “Colectivos minoritarios en los medios de masas: la inclusividad más allá de la escena independiente”, i continuarà amb la projecció del documental sobre la postdictadura xilena Desertorxs (2017). Amb esta programació, el festival tracta de contextualitzar la cultura i el coneixement en l’entorn immediat de les creadores, i es compromet a crear espais segurs per al debat i la dissidència a través de la cultura, que són part de l’essència del projecte des de els seus inicis.

Divendres 25, Truenorayo Fest comptarà amb els directes de YawnersChaqueta de ChándalMargarita Quebrada, La La Love You i Chavales. Esta última banda és la triada per substituir Lidia Damunt que, al residir a Suècia, ha vist com el seu viatge a Espanya es veia afectat per l’emergència sanitària. Les cinc actuacions s’aniran succeint a la sala principal al temps que les dj’s Mujeres Bellas y Fuertes actuaran al Pati 2. Per la seua banda, el dissabte 26 el festival tornarà a viure una altra frenètica jornada de concerts, en què Hinds, Ginebras, Cor Blanc, Fizzy Soup i Pinpilinpussies s’alternaran durant quasi set hores sobre l’escenari de La Mutant. En esta ocasió, els habitants del Pati 2 seran Chico&Chico Djs.

La tornada del Truenorayo Fest tindrà com a guinda la signatura de Genie Espinosa, una dissenyadora gràfica que ho va deixar tot per dedicar-se a temps complet a la seua professió. A més, el compromís de l’event amb la il·lustració i la posada en valor de la dona com a creadora es veurà també reflectit al comptar amb la il·lustradora valenciana Luna Pan com a autora del mural del festival.